Sunnuntai

Sunnuntaina kilpaillaan ensin finaaliradalla, ja sitten joukkueradalla.
Tuomarina Ritva Herrala. Kisat alkavat klo 9.30.

Fortum finaali! järjestetään sunnuntaina 22.7. epävirallisena kilpailuna. Rata voi olla minkä tasoinen tahansa, ja tuomarilla on käytössä kaikki esteet. Finaaliin voi lunastaa pääsylipun perjantaina ja lauantaina jokaisessa säkä-, ja tasoluokassa.

Jokaisesta säkä- ja tasoluokasta pääsee 10% luokan koirakoista finaaliin. Finaalipaikan lunastaakseen koirakolla tulee olla kyseiseltä radalta tulos. Paikkoja jaetaan sijoituksesta 1. alkaen. Jokaisella koirakolla on neljä mahdollisuutta päästä finaaliin (radat A,B,H,C,D). Mikäli koirakko saavuttaa toistamiseen finaalipaikan, luovutetaan paikka jonossa seuraavalle.

Finaali järjestetään vain mini, medi ja maxiluokille. Pikkuminit kisaavat mini-luokassa omilla rimakorkeuksilla, ja pikkumaxit maxeissa omilla rimakorkeuksilla. Lähtöjärjestys arvotaan, mutta pikkuluokat starttaavat luokan ensimmäisenä. Koirakoille jaetaan numeroliivit (erit kuin muina päivinä).

Vain finaaliradan tulos ratkaisee, kuka vie potturallien mestaruuden vuonna 2018! 

PALKINNOT
1 sija 500€
2 sija 300€
3 sija 200€

JOUKKUEKILPAILU

ILMOITA JOUKKUE
EDUSTUSOIKEUDEN
 SIIRTOANOMUSLOMAKE

Joukkuekilpailuun saavat osallistua kaikentasoiset koirakot, joilla on kilpailukirja. Kolmen parhaan tulos otetaan huomioon joukkueen tuloksessa. Kilpailu käydään kaikissa säkäluokissa.

Palkitsemme jokaisesta säkäluoka kolme parasta joukkuetta. Lisäksi palkitaan Pohjois-Pohjanmaan piirinmestarit. Piirinmestaruudesta voi kilpailla vain piirin sisällä vaikuttavat yhdistykset/seurat.

Joukkueenjohtaja huolehtii joukkueen ilmoittautumisesta kilpailupaikalla. Joukkueella ei ole numeroliivejä.

Kilpailu käydään niin, että ensin starttaavat kaikkien joukkueiden 1. koirat, sitten kierros alkaa alusta, ja kaikki 2. koirat starttaavat. Mikäli joukkueessa on vain 3 koiraa, starttaa joukkueen 3. koira vasta ankkurikierroksella. Ankkurikierros (kierros 4) kilpaillaan lähtöjärjestyksen mukaisesti.

  • Kennelpiiriin kuuluvilla yhdistyksillä on oikeus lähettää joukkue joukkuepiirinmestaruuskilpailuun. Rotujärjestöt kilpailevat sen kennelpiirin joukkuepiirinmestaruuskilpailussa, jonka alueella rotujärjestön kotipaikka on. Yhdistys voi osallistua yhdellä tai useammalla joukkueella kennelpiirin joukkuepiirinmestaruuskilpailuun, kunkin kennelpiirin päätöksen mukaisesti.
    Ohjaaja voi osallistua usean eri kennelpiirin joukkuepiirinmestaruuskilpailuihin eri koirilla. Yhden kennelpiirin joukkuepiirinmestaruuskilpailussa ohjaaja voi yhdessä kokoluokassa edustaa vain yhtä yhdistystä, jonka jäseneksi ohjaaja kuuluu. Koira voi kilpailla vain yhden kennelpiirin joukkuepiirinmestaruuskilpailussa kalenterivuosittain.
  • Joukkuekilpailut käydään kokoluokissa pikkumini (XS), mini (S), medi (M), pikkkumaxi (SL), maksi (L). Kukin yhdistys voi osallistua enintään kolmella joukkueella kuhunkin kokoluokkaan. Joukkue koostuu vähintään kolmesta, ja enintään neljästä koirakosta. Lisäksi yhdistys voi ilmoittaa joukkueelle yhden varakoirakon. Joukkueessa olevien koirien tasoluokkaa ei ole rajattu.